Κοινωνία

«Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα πάνω στον σιδηροδρομικό»

Υπό ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση κατέθεσε την Τετάρτη (24/1) στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του συλλόγων θυμάτων του δυστυχήματος και μητέρα θύματος, η ίδια.

Την αρχική της τοποθέτηση τη διατύπωσε όρθια, ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας. Στον συγκλονιστικό της λόγο, η κυρία Καρυστιανού κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος στην Επιτροπή, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως δεν ήρθη η ασυλία του επειδή θα αποκαλύπτονταν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του.

«Επιτρέπεται σε αυτό το χάλι του σιδηροδρόμου να παραιτείται θεατρικά για μια εβδομάδα ο Υπουργός Μεταφορών, να του δίνεται το δικαίωμα να κατεβεί στις εκλογές και να είναι βουλευτής για την ασυλία; Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας αλλά δε μπορείτε να προασπίζεστε το κακό», τόνισε, ενώ είπε στη συνέχεια χαρακτηριστικά: «Δηλώνει με θράσος αθώος λόγω ασυλίας. Παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί».

Πηγή: news247.gr