Κοινωνία

Aθ. Μαλλιαράς: «Δημιουργούμε ένα Επιχειρηματικό Κέντρο πρότυπο για όλη την Ελλάδα» – Αυτοψία στις εργασίες

Την εξέλιξη των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», παρακολούθησε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, μαζί με τον πρώην Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για την υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του πρώην στρατοπέδου, προϋπολογισμού 3,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο του έργου, οι εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο περίπου μήνες, προχωρούν κανονικά.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Επιχειρηματικό Κέντρο πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, επί θητείας του Κώστα Καραμανλή, το πρώην στρατόπεδο θα αξιοποιηθεί και θα δημιουργηθούν εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι καθώς και θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται βάσει του χρονοδιαγράμματος και πιστεύουμε πως μέσα στον επόμενο χρόνο ο χώρος αυτός θα έχει αλλάξει εντελώς. Βασική μας επιδίωξη είναι αυτό το Επιχειρηματικό Κέντρο να αποτελέσει πόλο έλξης για επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητες και να καταστεί ένα σημείο αναφοράς για τον Νομό Σερρών. Με ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό κέντρο θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική μας οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Τη χαρά που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και που βλέπει τις εργασίες να εξελίσσονται, εξέφρασε ο Πρώην Υπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε επίσης πως με την ολοκλήρωση των εργασιών το Επιχειρηματικό Κέντρο θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει πόλος έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή ώθηση του Νομού Σερρών.