Πολιτική

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

 

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν απόψε ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συμμετοχή τους σε μια κοινωνική εκδήλωση συγκεκριμένου επιχειρηματία έστειλε λάθος μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στην «επίμαχη» συνάντηση, κατονομάζοντας τους δύο υπουργούς και «φωτογραφίζοντας» τον επιχειρηματία. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: οι δύο υπουργοί «έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δικοί σας υπουργοί ήταν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει: «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

 

ΚΚΕ: Δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία».

Και συμπληρώνει: «Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται «κοινωνικές συναναστροφές», αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα «οργανωμένα συμφέροντα» πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr