Κοινωνία

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών

«Πρεμιέρα» για την επαναλειτουργία, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σερρών. Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, πραγματοποίησαν την πρώτη επίσκεψη για το 2024.

Οι μικροί μαθητές μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χλωρίδα και πανίδα του Νομού Σερρών, αλλά και να ενημερωθούν για τα πτηνά και ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, όπως επίσης για τη γεωλογία, τα πετρώματα και τα απολιθώματα της περιοχής.

Όλα αυτά, βρίσκονται μέσα σε γυάλινες προθήκες, προκειμένου οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να εξοικειωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.

 

Το Φυσικό Μουσείο Ιστορίας, άνοιξε και πάλι τις πύλες του, μετά την συνταξιοδότηση του μουσειολόγου, ο οποίος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ξεναγούσε τους επισκέπτες, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο λειτουργούσε περιστασιακά. Πλέον, λειτουργεί καθημερινά και περιμένει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον φυσικό κόσμο των Σερρών.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ιδρύθηκε το 1996, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου Σερρών. Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο, ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών και βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Σερρών – Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.