Πολιτική

Απόσυρση Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη

Την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή τοποθέτησή του για το ασφαλιστικό ανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, και δήλωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη. “Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε η δήλωσή περί επαναφοράς των κρατήσεων των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών που βρέθηκε σε διάσταση με το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και με την σαφή απόφαση της ηγεσίας του για την επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης. Έτσι ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών. Η εξέλιξη των πραγμάτων πάντως απηχεί και την αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα να αποτελεί το πρόγραμμα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όριο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Κατρουγκαλος ξεκαθαρίζει ότι επρόκειτο για “προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό” και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δίνει “θεατρική παράσταση”.

 

Η ανάρτηση του Γ. Κατρούγκαλου

“Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.”

Πληροφορίες news247.gr