Κοινωνία

Αθ. Μαλλιαράς: «Σημαντική η συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΓΣΕΒΕΕ» – Συνάντηση με τον Γ. Καββαθά

Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Σερρών ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ο κ. Καββαθάς στις Σέρρες, όπου βρίσκεται κατόπιν πρόσκλησης της ΟΕΒΕΣΣ.

Ο νέος νόμος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και οι συνέπειες που αυτός επιφέρει στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την υπαγωγή των επιχειρήσεων σε διάφορα προγράμματα αλλά και οι γενικότερες μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε τον κ. Καββαθά που επισκέπτεται για ακόμη μία φορά το Επιμελητήριο Σερρών και επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει πάντα με την ΓΣΕΒΒΕ. Τόνισε δε, πως είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προχωρήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα επισφραγίσει την ούτως ή άλλως καλή και ουσιαστική επικοινωνία των δύο φορέων.

Όπως είπε ο κ. Μαλλιαράς, θα αποσταλεί άμεσα στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κείμενο με όλες τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών σχετικά με το πλαίσιο του Μνημονίου. Η εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη του Νομού Σερρών κα του τοπικού επιχειρείν και η διοργάνωση σεμιναρίων και άλλων δράσεων για την προσέλκυση νέων ανθρώπων στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αποτελούν κάποια από τα σημεία που θα περιλαμβάνει το Μνημόνιο.

Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς και Δημήτρης Βροντελής.