Κοινωνία

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει στην αλλοίωση του Νόμου του Θεού

Ο Μητροπολίτης Σερρών ξεκαθάρισε πως αυτονόητο είναι ότι σε μία ευνομούμενη χώρα, η δημοκρατικώς εκλεγμένη Βουλή να νομοθετεί και να αποφασίζει, αλλά η Εκκλησία να απαντά στις προκλήσεις «Συνοδικά, συντεταγμένα και όχι αποσπασματικά»

 

Την άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας για το θέμα που έχει θέσει η κυβέρνηση σχετικά για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ώστε να καταστεί σαφής, εξκάθαρη και ενιαία η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος .

Ο Μητροπολίτης Σερρών ξεκαθάρισε πως αυτονόητο είναι ότι σε μία ευνομούμενη χώρα όπως η Πατρίδα μας, η δημοκρατικώς εκλεγμένη Βουλή νομοθετεί και αποφασίζει. «Όχι όμως σε αναντιστοιχία προς τη βούληση, τη θέληση και τις παραδόσεις του λαού μας». Πρόσθεσε ακόμη ότι η Εκκλησία απαντά στις προκλήσεις «Συνοδικά, συντεταγμένα και όχι αποσπασματικά».

«Η αγία μητέρα μας Εκκλησία, δεν ημπορεί να σιωπήσει, δεν ημπορεί να μείνει απαθής στην όποια προσπάθεια αλλοιώσεως ή περιθωριοποιήσεως του Νόμου του Θεού, των νόμων της φύσεως, της αποιεροποιήσεως εν τέλει του ιδίου του ανθρώπου.

Καλείται από τις σύγχρονες όμως προκλήσεις να εκφρασθεί συντεταγμένα, συνοδικά, νηφάλια και αποφασιστικά, με οδηγό τον αναλλοίωτο θείο Νόμο, την ευθύνη που έχουμε έναντι του Θεού και του λαού Του και ασφαλώς την πραγματική αγάπη στον άνθρωπο. Γι’ αυτό είναι ανάγκη το συντομότερον να συνέλθει η Ιεραρχία μας για να εκφρασθεί με τρόπο ξεκάθαρο, σαφή και ενιαίο η θέση της Εκκλησίας μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του.

Εξέφρασε τη λύπη του «γι’ αυτά τα οποία θρυλλούνται και επιχειρούνται επ’ εσχάτων και στην Πατρίδα μας στο όνομα μάλιστα ενός μονομερούς δικαιωματισμού ή ως προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού και ουδετεροποιήσεως της Πατρίδος μας, που δυνατόν να πλήξουν βάναυσα την ιερότητα και την ομορφιά του βασικού κυττάρου της ανθρώπινης ζωής και κοινωνίας, της οικογένειας δηλαδή, της μητρότητος, των παιδιών, που τυγχάνουν μάλιστα, κατά την πρόβλεψη του Ελληνικού Συντάγματος, ιδιαιτέρας προστασίας, αλλά εν τέλει και το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας, που είναι τόπος αγίων και ηρώων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Πηγή newsbomb.gr