Πολιτική

Ανδρουλάκης για εκλογές 2023: Την 21η Μαΐου να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών 2023 από τον πρωθυπουργό τόνισε μεταξύ άλλων πως στις κάλπες οι πολίτες ψηφίζουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

 

Παράλληλα εκτός από την 21η Μαΐου ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με την απλή αναλογική, ο κ.Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό δηλώνοντας ότι έσπευσε «να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα».

 

Η δήλωση Ανδρουλάκη για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου

Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του.

 

Επιχείρησε, μάλιστα, να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα.

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα. Για μια νέα προοπτική.

 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς.

 

Οι πολίτες ψηφίζουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

 

Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής.