Πολιτική

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ναταλία Γερμανού: Το συγκινητικό δώρο από το αρχείο του ΚΚΕ

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επερχόμενες εκλογές, στα σενάρια συνεργασίας και το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνέντευξή του στη Ναταλία Γερμανού έκανε ένα σπάνιο δώρο στην παρουσιάστρια. Συγκεκριμένα, της δώρισε επιστολές από το αρχείο του ΚΚΕ. Πρόκειται για επιστολές της Ηλέκτρας Αποστόλου από την εξορία όπου βρισκόταν με την κόρη της, Αγνή, προς τον σύζυγό της.

 

 

Παράλληλα, της δώρισε μια νέα έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς και μία συλλεκτική έκδοση, Καντάτα για τη Μακρόνησο, από τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

 

Η Ναταλία Γερμανού του έκανε μια κούπα που παραπέμπει στην γνωστή φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Αλλά αυτοί είστε».

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε και στην Πρωταπριλιά με τον δικό του τρόπο: «Ε, τώρα, τι να σας έλεγα τέτοια μέρα που είναι σήμερα. Αν έλεγα ότι βλέπουμε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας πίστευε κανείς και ο κόσμος θα το θεωρούσε πρωταπριλιάτικο.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων που ήταν και κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί. Δεν μπορεί ένα κόμμα που ως κυβέρνηση έχει ρημάξει τον κόσμο στην φορολογία, όταν ιδιωτικοποιεί το νερό, όταν υπάρχει ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, όταν βάζουν τα κοράκια των τραπεζιτών να παίρνουν το σπιτάκι των φτωχών οικογενειών, όταν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, εμείς λέμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει για το κόμμα στις προσεχείς εκλογές ξεκαθάρισε πως «επιδιώκουμε και βλέπουμε ότι θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ».

 

Τι είπε για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών

Ο ίδιος εξήγησε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομοφύλων. Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Γιατί να γίνεται με τη μορφή του γάμου ή του συμβόλου; Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία, ούτε ετεροφοβία, ούτε τρανσφοβία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους».

 

Πηγή: newsit.gr