Πολιτική

Γιώργος Φλωρίδης: «Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;»

Σε μία σημαντική αποκάλυψη σε ό,τι αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη διαρροή των συνομιλιών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, τονίζοντας πως ο ανακριτής, πέντε μήνες μετά το συμβάν, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου.

«Όταν ανέλαβα υπουργός Δικαιοσύνης το καλοκαίρι, την πρώτη εβδομάδα μου έρχεται ένα μήνυμα που λέει πως ο ανακριτής που ερευνούσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορεί να ανοίξει να ακούσει τις συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος» είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής να ακούσει τις σχετικές συνομιλίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τον νόμο από παλιά, παρά μόνο για τα αεροπορικά δυστυχήματα».

«Μόλις έλαβα το μήνυμα, πήγα στον πρωθυπουργό και του είπα πως εδώ πρέπει να πάμε με μία κατεπείγουσα διάταξη για να επιτρέψουμε στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες» είπε, επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Η εντολή του ήταν να την πάω αύριο κιόλας. Ακόμα δεν έκατσα στην καρέκλα και μου ήρθε το μήνυμα. Δεν μπορούσε γιατί ο νόμος επιτρέπει την ακρόαση των συνομιλιών μόνο σε συγκεκριμένα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και τα αεροπορικά δυστυχήματα. Αυτό έγινε τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

«Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;» κατέληξε ο Γιώργος Φλωρίδης.

 

Πηγή: www.reader.gr