Κόσμος

Φρίκη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: Κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» άνθρωπο

Φρικιαστική τραγωδία σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ όταν κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» έναν άνθρωπο, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία.

Στο αεροσκάφος Embraer 190 υπήρχαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος όταν συνέβη το περιστατικό. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι επρόκειτο για την πτήση 1341 της KLM, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σίπχολ με προορισμό το Μπίλουντ της Δανίας.

«Όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι της εν λόγω πτήσης έχουν αποβιβαστεί και τους παρέχεται φροντίδα», δήλωσε η Marechaussee, ο κλάδος του στρατού που είναι υπεύθυνος για την αστυνόμευση του αεροδρομίου. Το γραφείο τους διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

 

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν το άτομο που σκοτώθηκε ήταν ιδιώτης ή αν εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία, άλλη εταιρεία ή το αεροδρόμιο. Η Επιθεώρηση Εργασίας δήλωσε στο NL Times ότι στέλνει στον τόπο του συμβάντος ελεγκτή για να διαπιστώσει το τι συνέβη και αν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως εργατικό ατύχημα.

 

Η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί από το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV). Τρεις ερευνητές στάλθηκαν για να διεκπεραιώσουν την αρχική έρευνα, δήλωσε εκπρόσωπος του OVV στους NL Times.

«Υπήρξε ένα φρικτό περιστατικό σήμερα κατά το οποίο ένα άτομο κατέληξε σε έναν κινητήρα αεροσκάφους», δήλωσε εκπρόσωπος της Schiphol στο ANP. «Οι σκέψεις μας είναι στους συγγενείς και παρέχουμε βοήθεια στους επιβάτες και τους συναδέλφους που έγιναν μάρτυρες».

«Τρομερή είδηση για ένα θανατηφόρο ατύχημα σήμερα στο Schiphol. Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του θύματος και στους ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες του ατυχήματος», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μαρκ Χάρμπερς.

 

Πηγή: www.reader.gr