Πολιτική

Μητσοτάκης: Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει μία ισχυρή ΝΔ

«Το ταξίδι στην Άγκυρα και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν πέτυχαν τον στόχο τους. Έγιναν θετικά βήματα και στα τρία πεδία της διαδικασίας προσέγγισης», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Αναφορικά με την προεκλογική ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στο Γαλάτσι, τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να την απαγορεύσει. Πολύ απλά γιατί η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει κάτι να φοβηθεί από μια τέτοια εκδήλωση». Όσον αφορά την ενέργεια της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζει ότι «δεν παραβίασε, μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη της πατρίδας της» και προσθέτει πως «η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζει ότι «οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει μεν την εθνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Αλλά, αναμφίβολα, θα επηρεάσει και τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Ακόμη πως «η αποχή και η αδράνεια δεν είναι αντίπαλος μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας». Επισημαίνει ακόμη πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων που ισχυροποιούν τη χώρα και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών καθώς και ότι «οι λαϊκιστές επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και οι «πατριώτες του καναπέ» συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωση».

 

Ο πρωθυπουργός απαντά επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με το μετρό και το Flyover στη Θεσσαλονίκη όπως επίσης και για το πρότζεκτ ανάπλασης της ΔΕΘ.

 

Πληροφορίες insider.gr