Πολιτική

Φωτεινή Αραμπατζή – Απάντηση για το Κυπριακό στην Τουρκική αντιπροσωπεία

Σκληρή απάντηση στα όσα υποστήριξε η τουρκική αντιπροσωπεία περί μη παράνομης κατοχής στην Κύπρο αλλά ύπαρξης δύο κρατών, έδωσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τις εργασίες της 18ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (Κ.Σ.Μ.), που πραγματοποιείται στην Μπράγκα της Πορτογαλίας στις 15 και 16 Μαΐου 2024 με θέμα «Γεωπολιτικές Εξελίξεις και Εξελίξεις στον τομέα της Ασφάλειας στις περιοχές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου».

 

Κατά τη δευτερολογία της και αμέσως μετά την τοποθέτηση της τουρκικής αντιπροσωπείας, η κ. Αραμπατζή, ως Προεδρεύουσα της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από το 1974 η Τουρκία έχει εισβάλει στο Βόρειο Τμήμα της Κύπρου και παράνομα το κατέχει. Η τουρκική άποψη, που αναφέρεται σε υποτιθέμενη ύπαρξη δύο κρατών, είναι απολύτως μη αποδεκτή και αντίθετη στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τους οποίους ως Ελλάδα υποστηρίζουμε και σεβόμαστε απολύτως. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος είναι αυτό της Κύπρου».

Η Σερραία Βουλευτής σημείωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι για την Ελλάδα το κυπριακό ζήτημα και η δίκαιη και σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο επίλυσή του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.
«Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν: είναι προφανές ότι διαφωνούμε, αλλά το μόνο αντίδοτο στο αδιέξοδο είναι ο διάλογος», κατέληξε η κ. Αραμπατζή.

 

Πηγή: serrespost.gr

 

 

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment