Πολιτική

Επίσκεψη της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Σερρών

Την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Σερρών , ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Η κ. Σπυράκη βρέθηκε στις Σέρρες ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και ενέταξε στο πρόγραμμά της την επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών με το οποίο, όπως τόνισε, τη δένουν ισχυροί δεσμοί για περισσότερο από μία δεκαετία.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς καλωσόρισε στις Σέρρες την Ευρωβουλευτή, της ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα της και επίσης τόνισε τη στενή συνεργασία που υπάρχει. Υπενθύμισε μάλιστα πως το Μάιο του 2022 ο ίδιος και μέλη της Διοίκησης είχαν βρεθεί στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησης της κ. Σπυράκη.

Ο κ. Μαλλιαράς αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν και στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι επαγγελματίες ώστε να ανταπεξέλθουν και επισήμανε πως η συνεισφορά των ανθρώπων που μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή μπορεί να είναι καθοριστική, ώστε να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες για ενημέρωση, πληροφόρηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών δράσεων και προγραμμάτων.

Από την πλευρά της η κ. Σπυράκη τόνισε πως ένας από τους βασικούς στόχους της είναι η αρωγή προς τις επιχειρήσεις με διάχυση της πληροφόρησης και μείωση της γραφειοκρατίας. Μάλιστα, πρότεινε τη διενέργεια από κοινού σεμιναρίων, που θα στοχεύουν στην ενημέρωση των επιχειρηματιών για ό,τι νέο «τρέχει» στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαλλιαράς ενημέρωσε την Ευρωβουλευτή για όλες τις δράσεις του Επιμελητηρίου Σερρών, που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση του επιχειρείν, προσκαλώντας την στην SEREXPO 2024.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Ταΐρης, η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος.