Κοινωνία

Δημήτρης Καιρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο “επέκτασης” της Δομής στις Σέρρες

Στο πλαίσιο των επισκέψεων και αυτοψιών σε Δομές προσφύγων/Μετανατών στη χώρα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαρτίου τις δύο Δομές της ΠΕ Σερρών.

Πρώτη στάση στην Δομή της πόλης όπου τον υποδέχθηκαν οι Σερραίοι Βουλευτές της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, η Δήμαρχος Σερραίων Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών Θόδωρος Καμπούρης και βέβαια η Διοικήτρια της Δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη.

 

Ο κ.Καιρίδης σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε συνολικά στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στις συνθήκες που επικρατούν σε διεθνές επίπεδο και οι οποίες ενδεχομένως αποτελέσουν το έναυσμα για μεγάλες ροές μεταναστών προς την χώρα μας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Δομής στις Σέρρες, ο κ.Καιρίδης είπε πως “νέα Δομή δεν θα γίνει αλλά είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο της επέκτασης”. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός τόνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και της Δημάρχου Σερραίων:

Πηγή: serrespost.gr