Κοινωνία

9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών: Κλήση σε ανωμοτί κατάθεση Δημάρχου & υπαλλήλων, μετά από μήνυση των γονέων του 11χρονου μαθητή

Μετά από μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Οκτώβριο οι γονείς του 11 χρονου που σκοτώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών στις 5 Δεκεμβρίου 2022, από έκρηξη στον καυστήρα του σχολείου, στον οποίο γινόταν εργασίες μετατροπής σε σύστημα γεωθερμίας.

Η μήνυση στρέφεται κατά του τότε Δημάρχου Σερρών, των Δημοτικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στο έργο της μετατροπής θέρμανσης σε γεωθερμία, έργου (10 συνολικά άτομα), αλλά και εναντίον παντός υπευθύνου. Η μήνυση των γονέων, γίνεται για τις ευθύνες των Δημοτικών υπαλλήλων, ενώ κατηγορούν τον Δήμαρχο για “παράβαση καθήκοντος” για τον τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι υπάλληλοι από αυτόν και για τις ποινές (θεωρώντας τες μικρές) που επέβαλε μετά την ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε.

Από τον Πταισματοδίκη Σερρών στάλθηκαν κλήσεις για ανωμοτί (σ.σ. ως υπόπτου) καταθέσεις στις αρχές Απριλίου.

Μετά τις καταθέσεις ο Πταισματοδίκης θα επιστρέψει την δικογραφία στην αρμόδια Εισαγγελέα της υπόθεσης, η οποία θα αποφασίσει αν και σε ποιους θα ασκηθεί δίωξη και σε ποιον βαθμό.

 

Πηγή: https://www.anexartitos.gr/