Πολιτική

Τσίπρας: “Κατεβαίνω” στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών – Η πολιτική δεν είναι υπόθεση γόνων

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή να απαντήσουν ποιος έκανε το ρουσφέτι του σταθμάρχη στη Λάρισα. “Ο πρωθυπουργός το βάζει στα πόδια από debate” τόνισε.

 

Ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαίου για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής, η οποία θα «βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξήγησε για ποιο λόγο θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και στις Σέρρες, όπου κατεβαίνει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ σχολίασε την απόφαση της διακομματικής επιτροπής που γλίτωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το μεταξύ τους debate, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό τα βάζει με τα πόδια».

 

«Δεν θέλω να το κρύψω, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Σε αυτό το στούντιο ήμουν 40 μέρες πριν όταν το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 συμπολίτες μας χάθηκαν άδικα. Και τώρα ο υπουργός των Τεμπών ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε με κλάματα από υπουργός. Φάνηκε ότι η παραίτηση ήταν υποκριτική. Φάνηκε ότι σε λίγες μόνο μέρες θα είναι ξανά υποψήφιος για να διεκδικήσει αν είναι ξανά υπουργός. Ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών. Και στη ΝΔ επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί που δεν τυγχάνει να είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό αλλά έχει την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

 

Επισήμανε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και 2 στελεχών του ΟΣΕ που είχαν την ευθύνη για τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη. Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι. Ο κ. Καραμανλής λίγες μέρες μετά το ρουσφέτι του παράνομου διορισμού ήρθε να νομιμοποιήσει αυτό το ρουσφέτι. Χάθηκαν 57 συμπολίτες μας και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις όχι για ρεβανσισμό αλλά για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε μία τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα πούμε στα παιδιά που διαδήλωναν; Δεν είναι η κακιά η χώρα, είναι οι κακές κυβερνήσεις που μας κυβερνάνε».

 

πληροφορίες news247