Κοινωνία

Eνώνουν δυνάμεις Επιμελητήριο Σερρών και ΔΕΘ- HELEXPO- Υπό την αιγίδα της ΔΕΘ η SEREXPO 2024

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκο Ποζιρκίδη υποδέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Σερρών, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Ο κ. Ποζιρκίδης βρέθηκε στις Σέρρες προκειμένου να επισφραγιστεί και επίσημα η διάθεση για συνέργεια μεταξύ των δύο φορέων, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ποζιρκίδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών να τεθεί υπό την αιγίδα της ΔΕΘ-HELEXPO, η SEREXPO. Τόνισε πως με την υποστήριξη του διεθνούς κύρους εκθεσιακού φορέα, το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός των Σερρών θα αποκτήσει αφενός μεγαλύτερη αίγλη και προβολή και αφετέρου πολύτιμη οργανωτική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Επισήμανε δε, πως το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο τη στήριξη του σερραϊκού επιχειρείν και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Πρόκειται, όπως είπε, για μία συνεργασία ,για την οποία υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να συνεχίζεται και να ενδυναμώνεται.

Όσον αφορά ειδικά στη SEREXPO, θα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω προβολής αλλά και συμμετοχή της σε διεθνή forum, γεγονός που σημαίνει δικτύωση και υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Ποζιρκίδης εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή τη συνεργασία και συνεχάρη τον κ. Μαλλιαρά για την πρωτοβουλία προσέγγισης. Όπως τόνισε, η SEREXPO είναι μεταξύ των λίγων περιφερειακών εκθέσεων όπου η ΔΕΘ- HELEXPO δίνει την αιγίδα της , αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά της ως περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός, που προσελκύει πλήθος εκθετών και επισκεπτών και παράλληλα διοργανώνεται με υψηλές προδιαγραφές και ποιοτικούς όρους.

Επισήμανε πως αυτή η συνεργασία δε θα επιφέρει κανένα κόστος για το Επιμελητήριο Σερρών, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους της ΔΕΘ-HELEXPO είναι η τόνωση της περιφερειακής εκθεσιακής πολιτικής.Τόνισε δε, πως αποτελεί τη συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με το Επιμελητήριο Σερρών, το οποίο συμμετέχει πάντα δυναμικά στη ΔΕΘ αλλά και σε άλλες κλαδικές εκθέσεις.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η υπογραφή του Μνημονίου σημαίνει μία πολυεπίπεδη συνεργασία που θα αφορά μεταξύ άλλων τη διενέργεια workshops, την υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα ή άλλα εθνικά, ευρωπαϊκά ή διεθνή προγράμματα και βεβαίως την προώθηση ζητημάτων που σχετίζονται με το επιχειρηματικό περιβάλλον, την τοπική οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και τον τουρισμό.

Το «παρών» στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έδωσαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θωμάς Τενεκετζής, η Οικονομική Επόπτρια, Ελένη Τσιαπάρα και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος.

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment