Αυτοδιοίκηση

Πρόταση του Δήμου Σερρών για νέο προπονητικό κολυμβητήριο στις Σέρρες

Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, προϋπολογισμού 1.977.800 ευρώ.

Η παρουσίαση της πρότασης του δήμου από την κ. Μητλιάγκα έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών της ΝΔ κ. Τάσου Χατζηβασιλειου ενώπιον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και της Γενικής Γραμματέως για την Υποδοχή των Αιτούντων Άσυλο κ. Στελλίνας Σιαράπη.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ενημέρωσε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον υγρό στίβο γι’ αυτήν την εξέλιξη, σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024.

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Η Δήμαρχος Σερρών αναφερόμενη στο θέμα σημείωσε τα εξής: «Πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την κατασκευή ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών, με ταχύτατη διαδικασία, με σκοπό να αποκτήσουν οι Σέρρες ένα νέο σύγχρονο προπονητήριο υγρού στίβου, με πισίνα 25 μέτρων. Αν η πρόταση εγκριθεί σημαίνει ότι σε πολύ σύντομα διάστημα, λιγότερο από 12 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καινούριο προπονητικό κέντρο κολύμβησης. Όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις αναμένουμε την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής. Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένουμε να έχουμε απάντηση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ενδεδειγμένη λύση, αφού θα μας επιτρέψει να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα των παιδιών και των αθλητών των Σερρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη για το ενδιαφέρον, καθώς και τον βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου για τη στήριξή του να εξευρεθεί χρηματοδότηση».

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  • Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της.
  • Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
  • Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων.
  • Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
  • Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.977.800,00€ με ΦΠΑ.

Το βιομηχανοποιημένο κολυμβητικό κέντρο προπονητικού χαρακτήρα, θα κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας.

Κατά τη διάρκεια της, ενημέρωσης κ. Μητλιάγκα, αναφέρθηκε και στην απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας για να κλείσει το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας, ενώ γνωστοποίησε ότι από την πρώτη στιγμή που αποκολλήθηκαν μικρά τμήματα της επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Μάλιστα, η Δήμαρχος Σερρών τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ήταν δική μου και έγινε με την λογική ότι δεν πρέπει να διακινδυνευθεί η ζωή αθλητών και προπονητών. Αμέσως μετά, είχαμε την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας, η οποία έκανε τον έλεγχο και αποφάσισε την αναστολή της προσωρινής άδειας λειτουργίας, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών, επ΄ αόριστον».

Τέλος, η κ. Μητλιάγκα, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή, θα σταθεί αρωγός στις ομάδες κολύμβησης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης τους σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο για να μην στερηθούν τα παιδιά και οι αθλητές τις προπονήσεις τους και να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες ένα ασύμφορο κόστος» επεσήμανε στο τέλος, η Δήμαρχος Σερρών.

Οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον υγρό στίβο μετά την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας, χαρακτηρίζοντας θετική και χρήσιμη την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου- προπονητηρίου στις Σέρρες

Στη συνάντηση της Παρασκευής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Άμεσων Παρεμβάσεων Αθανάσιος Γάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Αριστοκλής Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων του Νομού Σερρών.