Κοινωνία

Αποχώρησαν από το μπλόκο του Στρυμονικού οι Σερραίοι αγρότες

Λήξη σε αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων από τον Πανσερραϊκό αγροτικό Σύλλογο

Οι Σερραίοι αγρότες, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν στο μπλόκο του Στρυμονικού, αποφάσισαν την αποχώρηση των γεωργικών μηχανημάτων  και την λήξη της κινητοποίησης τους.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού αγροτικού συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος και  Γιάννης Παναγής, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι έγιναν σημαντικά βήματα στην φετινή πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών όπως ήταν τα κοινά αιτήματα, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση είναι ένα καλό βήμα, αλλά σημαντικότερη θεωρούν τη δέσμευση που απέσπασαν για συνέχιση του διαλόγου και την συμμετοχή τους, από εδώ και πέρα, στη διαβούλευση που θα υπάρξει για την επίλυση των πολλών προβλημάτων  του  αγροτικού χώρου. Όπως για τη θεσμοθέτηση, σε νέα βάση, της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου από το 2025 και την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, ώστε να πάψει να είναι αντιπαραγωγική – αίτημα που εκφράζεται από τους αγρότες όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Δ.Ν.

 

Πηγή: sertharros.gr