Αυτοδιοίκηση

Το νέο Δ.Σ της ΑΝΕΣΕΡ

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Α.Ε- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Σερρών», το οποίο προέκυψε από την επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Πρόεδρος), Γιάννης Μωυσιάδης (Αντιπρόεδρος) Δημήτρης Καριπίδης (Διευθύνων Σύμβουλος) και οι Δημήτρης Νότας, Βαρμάρα Μητλιάγκα, Βάνα Πλιάκου, Γιώργος Τάτσιος, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Παντελής Μπόζης, Στεργιος Φραστανλής και Αθανάσιος Μαλιαράς (ως μέλη).

Η έγκριση του νέου προγράμματος LEADER (ETΠΑ), της περιόδου 2024-29, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό Δημοσίας Δαπάνης 4,7 εκ. ευρώ, με αναμενόμενη πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του 2024, αναμένεται με αυξημένο το ενδιαφέρον επενδυτών, καθώς συνεχίζει να διατηρεί το θεμελιώδες στοιχείο της «από κάτω προς τα πάνω προσέγγισης» στο σχεδιασμό πολυτομεακών τοπικών στρατηγικών, με διατήρηση των καινοτόμων προσεγγίσεων.

Από την άλλη μεριά, στην νέα προγραμματική περίοδο θα εφαρμοστεί στην περιοχή μας (Κερκίνη και παράλια του νομού) και 2ο πρόγραμμα LEADER, προσανατολισμένο στον τομέα της αλιείας και της παράκτιας οικονομίας. Είναι ένα «συνεργατικό» πρόγραμμα που κατατέθηκε από πέντε (5) Αναπτυξιακές εταιρείες της ΠΚΜ (Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Σερρών), με εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό Δημοσίας Δαπάνης 7,2 εκ. ευρώ.

 

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment