Πολιτισμός

Η Υπουργός Πολιτισμού στις Σέρρες για Οθωμανικά μνημεία, Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και Τύμβο Καστά

Η Υπουργός Πολιτισμού στις Σέρρες για Οθωμανικά μνημεία, Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και Τύμβο Καστά

Συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, η Λίνα Μενδώνη έφτασε στις Σέρρες το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις 12:00.

 

Πρώτη στάση το Αχμέτ Πασά Τζαμί (απέναντι από τη ΔΕΗ) όπου η Υπουργός ενημερώθηκε για την όποια συντήρηση έχει γίνει στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.

 

Αμέσως μετά η κυρία Μενδώνη και η πολυμελής ομάδα που τη συνόδευε επισκέφθηκε το Κοτζά Μουσταφά Πασά Τζαμί (Βενιζέλου και Καπετάν Μητρούση).

Σε δηλώσεις της είπε πως ο λόγος της επίσκεψής της είναι η δρομολόγηση ενός πλάνου ανάδειξης των δύο αυτών Οθωμανικών μνημείων, με στόχο, σύντομα να γίνουν επισκέψιμα για το κοινό.

 

Το πρόγραμμα της κυρίας Μενδώνη περιλαμβάνει επίσης, επίσκεψη στον Τύμβο Καστά, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που όπως τόνισε, δεν έχει αλλάξει και ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Δηλαδή να γίνει ο τύμβος επισκέψιμος για το κοινό το 2027.

Αναφορικά με την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου δήλωσε πως αποτελεί σπάνιο στο είδος του μοναστηριακό μνημείο και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

Πηγή: serrespost.gr