Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Ο καρκίνος, η επιστροφή του πρίγκιπα Harry και η επόμενη μέρα

Η είδηση που ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο, έχει προκαλέσει ανησυχία παγκοσμίως.

Η είδηση ​​έρχεται μια εβδομάδα αφότου τόσο η Kate Middleton, όσο και ο βασιλιάς Κάρολος πήραν εξιτήριο από ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, ύστερα από την ατομική νοσηλεία τους. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά τη νοσηλεία του για υπερπλασία του προστάτη, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε θεραπείες για να καταπολεμήσει τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε.

Η ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το Παλάτι του Buckingham έγραφε: «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, σημειώθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του», αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι στην ανακοίνωση δεν αποσαφηνίστηκε, με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε, ωστόσο κύκλοι του Παλατιού αναφέρουν ότι είναι σε αρχικό στάδιο. Επιπλέον, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είναι «πολύ θετικός» απέναντι στα νέα για την υγεία του, ενώ η βασιλική οικογένεια λέγεται ότι έμεινε έκπληκτη από την αποφασιστικότητα του Καρόλου να συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές του ιδιωτικές υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, η βασίλισσα Καμίλα κρατά μία απολύτως ψύχραιμη στάση από την πρώτη στιγμή που έμαθε τα νέα για την υγεία του συζύγου της.

 

Ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, πρίγκιπα Harry, που θα αναχωρήσει αεροπορικώς από την Καλιφόρνια για Λονδίνο, προκειμένου να δει τον πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Harry ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, Meghan Markle, και τα 2 τους παιδιά, τον 4χρονο πρίγκιπα Archie και τη 2χρονη πριγκίπισσα Lilibet. Μετακόμισαν στην πολιτεία καταγωγής της δούκισσας του Sussex το 2020, αφού αποχώρησαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Δεν είναι γνωστό πού θα μείνει ο δούκας του Sussex, καθώς, όπως υπενθυμίζει η Daily Telegraphχρειάζεται άδεια από το Παλάτι για να διαμείνει σε κάποια βασιλική ιδιοκτησία.

Πάντως όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση σε σχέση με τη διάγνωση του βασιλιά Κάρολου με καρκίνο, εκείνος «Θα συνεχίσει να ασχολείται με ζητήματα του κράτους και με τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως».

Ο βασιλιάς Κάρολος, προχώρησε στην ανακοίνωση, όπως ανέφεραν οι γραμμές της επίσημης αυτής δήλωσης από το παλάτι του Buckingham για έναν σημαντικό λόγο. «Επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να προλάβει τις φημολογίες και με την ελπίδα να βοηθήσει στην μεγαλύτερη κατανόηση προς όλους όσοι σε όλο τον κόσμο πλήττονται από τον καρκίνο».

 

Πηγή: www.ladylike.gr