Πολιτική

“Μπουρλώτο” Αποστολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, καθώς σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε ότι “όλα τα κόμματα έχουν μαύρα”.

“Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πως γίνεται αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός”, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε απογοήτευση για το ποσοστό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι κάτι δεν λειτούργησε σωστά στον κομματικό μηχανισμό, τόσο σε τοπικό όσο και συντονιστικό επίπεδο. Επισήμανε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις στο μέλλον.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το κόμμα για να μην ενισχυθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Αποστολάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένοι που δεν συνεισφέρουν ενεργά στην προσπάθεια.

Σχετικά με τις φήμες για “ρήξη” μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοιες τάσεις από καμία πλευρά και ότι και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, απαντώντας στις ερωτήσεις για τις κρίσεις και τις αντιδράσεις εντός του κόμματος, εξέφρασε την άποψη ότι οι διαφορετικές απόψεις αποτελούν φυσιολογικό μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να διαγράψει κανέναν λόγω απόψεων.

 

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

 

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δεν ήρθε το ποσοστό που θα περιμέναμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ένα κακό ποσοστό δεν είναι όμως ένα ποσοστό για να πετάμε και στα σύννεφα. Σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε καλά, κάτι δεν δούλεψε καλά. Δεν δούλεψε ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ καλά ούτε στις τοπικές, ούτε συντονιστικά. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν υπήρχε ένας καλύτερος συντονισμός.

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το κόμμα για να μην ενισχυθεί ο κ. Κασσελάκης

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο… Δεν θέλω να δεχτώ ότι έγινε κάτι τέτοιο, παραείναι χοντρό ωστόσο όμως μπορώ να πω ότι δεν βοηθήσανε κάποιοι.

 

Αναφορικά με τη «ρήξη» Κασσελάκη – Τσίπρα

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι έχει ούτε ο Κασσελάκης τάσεις να επικρίνει τον Τσίπρα ούτε ο Τσίπρας να μειώσει τον Κασσελάκη και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή είναι ή άσπρο ή μαύρο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις και ενδεχομένως σε αυτά τα σημεία να είναι λίγο διαφορετικές οι θέσεις.

 

ΔΗΜ: Μαύρα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στα παρελθόν;

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πως γίνεται αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός.

 

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του κ. Σπίρτζη για τον κ. Κασσελάκη

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Τεχνηέντως προσπαθεί να περάσει μια εικόνα ότι υπάρχει θέμα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, δεν αμφισβητείται ο Κασσελάκης. Ο κ. Σπίρζης από την αρχή που ανέλαβε ο Κασσελακης είναι μια θέση τέτοια, παράξενη. Το ότι ο κ. Σπίρτζης παίρνει μια τέτοια θέση δεν σημαίνει ότι αμφισβητείται ο Κασσελάκης.

 

ΔΗΜ: Θεωρείτε ότι ο κ. Σπίρτζης ξεπερνάει τα όρια όταν λεει ότι ο κ.Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νίκη;

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Άποψή του είναι, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του, ο ίδιος πρέπει να πει ότι αφού δεν υποστηρίζει τον Πρόεδρο και αφού πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση πουθενά να κάνει κάτι ανάλογο με αυτά που λεει. Εγώ όταν κάπου δεν συμφωνώ και δεν είμαι παράλληλος κάνω και την ανάλογη ενέργεια για να μην εκτίθεμαι. Αν ο κ.Σπίρτζης νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για τον ίδιο πρέπει να πάρει μια απόφαση, δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον διαγράψει. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει κανέναν για τις θέσεις του και για τις απόψεις του.

 

Πηγή: parapolitika.gr