Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Συμπολίτες μου,

Σερραίες και Σερραίοι,

για μία ακόμη χρονιά γιορτάζουμε και τιμούμε δύο κορυφαίες επετείους για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας.

Η έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, συνδέθηκε άρρηκτα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ώστε να υπενθυμίζει σε όλους μας τους ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ του Λαού και της Πίστης του, στον αγώνα για την απόσειση του τυραννικού οθωμανικού ζυγού. Άλλωστε, όπως ήταν και το σύνθημα των επαναστατημένων προγόνων μας, πολεμούσαν για «του Χριστού την πίστιν την Αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν».

Η φλόγα της Ελευθερίας που σιγόκαιγε για αιώνες, φούντωσε και στην πολύπαθη Μακεδονία μας, υπό την ηγεσία του Στρατηγού Εμ. Παππά, ο οποίος διέθεσε ό,τι είχε για την ευόδωση του σκοπού της απελευθέρωσης της μακεδονικής γης. Μπορεί το όραμά του να άργησε επί σχεδόν ένα αιώνα για να πραγματοποιηθεί, έδωσε, όμως, το παράδειγμα της αυτοθυσίας υπέρ του Έθνους. Τέτοια παραδείγματα έχουμε και πάλι ανάγκη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ώστε να αντλούμε θάρρος και δύναμη για τις δυσκολίες που είναι μπροστά μας, αλλά και τα απαραίτητα μαθήματα, που μας διδάσκουν ότι μόνο ενωμένοι και μονοιασμένοι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά, και ιδίως στις εορτάζουσες και εορτάζοντες, υγεία, ευτυχία και ευημερία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ