Πολιτική

Πιερρακάκης: Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή στα σχολεία

Ένα πλέγμα μέτρων που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταξύ των οποίων και η πενθήμερη αποβολή.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε πως θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, χωρίς όμως να μειωθούν οι απουσίες που έχουν οριστεί.

Την ίδια ώρα, έκανε γνωστό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, πως θα υπάρχει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά εκείνα που ασκούν bullying.

 

Πολύ σύντομα, όπως τόνισε ο ίδιος, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ένας γονέας, αλλά και οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου να καταγγέλλουν περιστατικά βίας, τα οποία ακολούθως θα τα διαχειρίζεται η διεύθυνση του σχολείου.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε πως σκοπός είναι η διαχείριση του εκάστοτε περιστατικού θα πραγματοποιείται εντός του σχολείου, ωστόσο τα πιο βίαια περιστατικά θα διαχειρίζονται από επιστημονικές επιτροπές.

 

Πηγή: www.cnn.gr