Αυτοδιοίκηση

Δήμος Σερρών: “Φέσια” 1.100.000€ από τον ΟΠΑΚΠΑ!!!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα κατά την δίμηνη Λογοδοσία της η οποία πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την τετάρτη 13/3/2024.

Η Δήμαρχος παρενέβη στην απάντηση που έδινε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου στην ερώτηση που τέθηκε από τον σύμβουλο της Αντιπολίτευσης κ. Γ.Ταϊρη, σχετικά με το που βρίσκονται οι διαδικασίες ενσωμάτωσης των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν ΚΕΔΗΣ και ΟΠΑΚΠΑ.

Ο κ.Κεϊσογλου στην απάντησή του μιλούσε για τα χρέη που βρήκε στον ΟΠΑΚΠΑ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού) Δήμου Σερρών κάνοντας λόγο για εξαψήφιο νούμερο, ενώ επισήμανε πως και τα χρέη προς την ΔΕΗ είναι τόσα που δίνεται αγώνας διαπραγματεύσεων για να μην διακοπή η ηλεκτρική σύνδεση στους παιδικούς σταθμούς. Στην επιμονή των κ.κ. Χρυσάφη και Χρυσανθίδη να ονοματίσει για πόσα χρέη, μιλά και σε ποιούς οφείλονται, παρενέβη η κυρία Μητλιάγκα η οποία είπε συγκεκριμένα πως τα χρέη φτάνουν το 1.100.000€ …”παγώνοντας” την αίθουσα Κ.Καραμανλής.

Η αντίδραση του πρώην Δημάρχου κ.Χρυσάφη ήταν να εκφράσει την απορία του για το ύψος του ποσού και να σπεύσει να το δικαιολογήσει αναρωτώμενος αν σε αυτά περιλαμβάνονται και τα χρέη προς την ΔΕΥΑΣ, ύψους 600.000€, όπως ο ίδιος είπε (ς.ς. λες και αυτά δεν λογίζονται ως χρέη). Παρενέβη και ο κ. Χρυσανθίδης, ο οποίος είναι γνωστός για την χρόνια ενασχόλησή του στον ΟΠΑΚΠΑ ως μέλος του ΔΣ, που δικαιολογήθηκε ότι αυτά τα χρέη είναι παλαιά και πως συσσωρεύονται εξαιτίας των συλλόγων που συνέχεια ζητούν χωρίς να συνεισφέρουν, κάνοντας λόγο και για ασυλλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τους συλλόγους. Ενώ για τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος είπε πως αυτό οφείλεται στην απώλεια της ρύθμισης, εξαιτίας της μη εγκαιρης χρηματοδότησης του Οργανισμού.

Μάλιστα στην ρύμη του λόγου είπε πως θα πρέπει να αναζητηθούν αυτά τα χρήματα από τους συλλόγους!

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Κουφοτόλης, απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, ζήτησε να μάθει πιά ήταν τα χρέη στον ΟΠΑΚΠΑ του 2019, όταν ανέλαβαν ως δημοτική αρχή τότε, για να εισπράξει ότι “δεν θυμάται” και πως “αυτό μπορεί να το αναζητήσει και ο ίδιος στα στοιχεία του ΟΠΑΚΠΑ”

Θα έχει ενδιαφέρον να δοθεί στην δημοσιότητα (το δικαιούται ο Σερραίος Δημότης που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο) αυτός ο κατάλογος χρεών του ΟΠΑΚΠΑ (και όχι μόνον) που φαίνεται ότι μελετά στην φωτογραφία του τίτλου ο πρώην Δήμαρχος. Για να δούμε πως δημιουργήθηκαν και που είναι (Γήπεδα, Σχολεία, Παιδικοί σταθμοι) αυτά τα υπέρογκα χρέη.

Πηγή: https://www.anexartitos.gr/

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment