Πολιτική

Μητσοτάκης από Καβάλα: Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση ή κυβερνητικό αλαλούμ

«Ο κ. Τσίπρας τάζει πολλά γιατί ξέρει ότι δεν θα κερδίσει», είπε ο πρωθυπουργός – Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «βέρτιγκο παλινωδιών»

 

Την πόλη της Καβάλας και την Χρυσούπολη, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες ενόψει εκλογών.

«Το ζητούμενο είναι απλό: Αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία προκοπής ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους και εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις συντάξεις ή αν οι συντάξεις σας θα μένουν δέσμιες του νόμου Κατρούγκαλου και της προσωπικής διαφοράς που άλλοι ψήφισαν. Αν θα εξακολουθούμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να επεκτείνουμε το φράχτη στον Έβρο ή θα κάνουμε τη χώρα “ξέφραγο αμπέλι”. Αν η φωνή μας θα εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στην Ευρώπη, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, και όχι ως ουραγοί και επαίτες, όπως ήμασταν το 2015» είπε ο πρωθυπουργός στους κατοίκους.

 

«Και αν θα έχουμε τελικά μια σταθερή κυβέρνηση ή αν θα καταλήξουμε σ’ ένα κυβερνητικό αλαλούμ μιας δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης, μιας κυβέρνησης των ηττημένων, όπου θα ξαναβρούν θέση -προσέξτε- στο τραπέζι της εξουσίας, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης με το ωραίο σχέδιό του. Δεν θα πληρώνεστε πια σε ευρώ, σε “Δήμητρες” θα πληρώνεστε. Και απ’ αυτούς ο κ. Τσίπρας αν δεν ζητάει στήριξη, λέει: “τουλάχιστον να μου δώσουν ανοχή”.

Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Δεν θα πάρουμε, δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το ’15. Γυρίσαμε σελίδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά. Παρουσίασα χθες το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Για το πώς οραματίζομαι μια Ελλάδα -είπε ο Πρόεδρος πριν, την Ελλάδα της Ευρώπης. Μια Ελλάδα, η οποία θα γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα σε όλα.

 

Με καλύτερους μισθούς για τον ιδιωτικό τομέα, για το δημόσιο τομέα. Για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι, από 1/1/24, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις απολαβές τους.

Για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, για μια Ελλάδα ψηφιακή, για μια Ελλάδα πράσινη, για μια Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει τη δική της ενεργειακή αυτάρκεια. Και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό, εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει η Περιφέρειά σας ενεργειακός κόμβος κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για τη χώρα μας, για την ενεργειακή ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Για το πώς θα εξασφαλίσετε φθηνή ενέργεια από γεωθερμία, για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, για τα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία γίνονται σε όλη τη χώρα και ειδικά στη δική σας την Περιφέρεια», τόνισε σε χαιρετισμό του στους πολίτες της Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης.