Αυτοδιοίκηση

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Συγχαίρω την κυρία Παλάζη για την ώριμη και ξεκάθαρη στάση της

Η δήλωση της Δημάρχου Σερρών  για την κυρία Παλάζη:

Πριν από δύο μέρες κοινοποιήθηκε στο Δήμο ο καταλογισμός του ποσού που καλείται να επιστρέψει ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ η κα Χ. Παλάζη. Κατόπιν τούτου, η κα Παλάζη μου υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της άμισθης αντιδημάρχου, την οποία και έκανα αποδεκτή. Ο λόγος της παραίτησης είναι καθαρά ηθικός, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικαστική και δικαστική διαφορά με το Δήμο.

Προσωπικά συγχαίρω την κα Παλάζη για την ώριμη και ξεκάθαρη στάση της. Μια γενναία απόφαση ώστε να μην μείνει κανένα ερωτηματικό για την ηθική της υπόσταση.

Ακολουθεί η δήλωση της παραίτησης της αντιδημάρχου πολιτισμού από τη θέση ευθύνης που ανέλαβε:

«Μια προσωπική περιπέτεια από τη θητεία μου ως Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, για την οποία δέχτηκα τόνους λάσπης και ασύλληπτες συκοφαντίες, βαδίζει προς το τέλος της.

Το πολιτικό σκέλος της περιπέτειας αυτής έληξε με δικαίωσή μου με τη δική σας τιμητική στήριξη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ήταν η πιο ηχηρή και αποστομωτική απάντηση, σε όσους επιχείρησαν να μου καταλογίσουν υστερόβουλες κινήσεις και ιδιοτέλεια στην υπόθεση αυτή. Σας ευχαριστώ ειλικρινά.

Το διαδικαστικό και νομικό σκέλος, όπως από την 1η στιγμή ζήτησα και ανέμενα, μπαίνει στην τελική του ευθεία με τον προβλεπόμενο καταλογισμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του επιστρεπτέου ποσού προς το Δήμο, καθώς η ΚΕΔΗΣ πλέον έχει καταργηθεί. Σέβομαι την τυπική διαδικασία των υπηρεσιών. Θα διερευνήσω τις νομικές δυνατότητες που έχω, με δεδομένο ότι όμοια περίπτωση προκατόχου μου, προέδρου της ΚΕΔΗΣ, είχε αίσια έκβαση.

Επειδή δεν είμαι κολλημένη σε καρέκλες και επειδή δεν θέλω να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια ότι θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τη σημερινή διοικητική θέση μου στο Δήμο, η ηθική μου επιβάλει να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της άμισθης Αντιδημάρχου.

Ευχαριστώ τη Δήμαρχο, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκαγια την εμπιστοσύνη της και θα είμαι στη διάθεσή της, μόλις ολοκληρωθεί το τυπικό και διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την παράταξη μας με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία που συνέβαλαν στη τιμητική επιλογή μου από τη Δήμαρχο ως άμισθη Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

Ευχαριστώ όλες και όλους που με στηρίξατε σε αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια για μένα και την οικογένειά μου.»

 

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment