Πολιτική

Σκευωρία Novartis: Να πέσουν άμεσα οι “κουκούλες” ζητά ο Σαμαράς

Να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα και τα ονόματα των «κουκουλοφόρων» που διέσυραν τον ίδιο και άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα στη σκευωρία της Novartis, η οποία στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά «κυνήγι μαγισσών», ζητεί ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζητεί πλέον επισήμως από τη Δικαιοσύνη να πληροφορηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Συγκεκριμένα, με την αίτηση που υπέβαλε στις 27 Ιουνίου στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των δύο μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη αποδεχθεί το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, οι πολίτες θα πληροφορηθούν επιτέλους ποιοι είναι οι άνθρωποι που λειτούργησαν ως «πιστόλια» της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου όχι στην αποκάλυψη «του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως επαίρονταν τα στελέχη της, αλλά στη μεγαλύτερη και πιο ανήθικη προσπάθεια δυσφήμησης πολιτικών αντιπάλων κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Η αποκάλυψη για Σαράκη

Η υπόθεση της σκευωρίας της Novartis απέκτησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τροπή τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος (ανεξάρτητος πλέον) και συνήγορος των «κουκουλοφόρων» Παύλος Σαράκης εισέπραξε 30 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό κράτος για τις υπηρεσίες που προσέφεραν αυτός και οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει αυτήν την πτυχή, δεδομένου ότι τα οικονομικά οφέλη που είχαν οι δύο μάρτυρες και ο δικηγόρος τους προκαλούν ασυμβίβαστο με το καθεστώς προστασίας. «Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως “προστατευομένων” ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής», επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Το γεγονός ότι τελικά όντως υπήρξαν «βαλίτσες» και αμοιβές δεκάδων εκατομμυρίων σε αυτήν τη βρόμικη ιστορία, όμως αυτές δεν κατευθύνθηκαν στους πολιτικούς που επιχείρησε να αμαυρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά σε έναν άνθρωπο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν βουλευτής της Ελληνικής Λύσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος αναρωτήθηκε δικαίως πού κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα. «Στη Novartis υπήρχε μια βαλίτσα με 30 εκατ. ευρώ και, ω, του θαύματος παραδόθηκε σε βουλευτή του κόμματος που τιμήθηκε στην Ελληνική Λύση ως βουλευτής Επικρατείας. Ελπίζω να μάθουμε ποιες ήταν οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν σε αυτούς που πρόσφεραν τα 30 εκατ. ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι διαλαλούσαν ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Τη μάθαμε την αλήθεια, ότι ήταν μια σκευωρία. Είχε όμως μια αμοιβή 30 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε σε ποιους και με ποιον τρόπο προσφέρθηκαν», σημείωσε.

Ο Παύλος Σαράκης δεν επιχείρησε καν να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώην αρχηγού του. Αρκέστηκε να πει ότι η αμοιβή του ήταν ανάλογη με το ύψος της αποζημίωσης που έλαβαν οι ΗΠΑ από τη Novartis, ότι τα χρήματα δηλώθηκαν κανονικά και ότι ο ίδιος απέδωσε φόρους εκατομμυρίων στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Αντεπίθεση από Λοβέρδο

Οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012 και ένας από τους δέκα κατηγορουμένους για την υπόθεση, στην απόφαση να ζητήσει την αποκάλυψη των «κουκουλοφόρων». Οπως ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, «καταθέτω αύριο (σ.σ.: σήμερα) αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων δήθεν “δημοσίου συμφέροντος” με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την κοινοποιώ στην πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κλάπα και Αδειλίνη αντιστοίχως».

 

«Μπροστινοί» στη σκευωρία Novartis

Σε αυτήν την αήθη προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε κατά κόρον τους δύο «κουκουλοφόρους» για να ισχυριστεί ότι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ χρηματίστηκαν για να ευνοήσουν τα συμφέροντα της Novartis στην Ελλάδα. Η τότε κυβέρνηση εργαλειοποίησε ακόμα και τη Βουλή για να διασύρει τους δέκα πολιτικούς, σε μια ντροπιαστική διαδικασία που έκανε τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να δακρύσει ενώ μιλούσε στο βήμα. Και όλα αυτά για να αποδειχθεί ότι τελικά επρόκειτο απλώς για μια κακοστημένη σκευωρία που δεν είχε άλλον σκοπό από την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, όπως δέχθηκε η Δικαιοσύνη, η οποία έβαλε στο αρχείο όλες τις κατηγορίες.

 

Πηγή: Στέλιος Βογιατζάκης / tomanifesto.gr

 

About the author

10 το καλό

Add Comment

Click here to post a comment